Meer over mij…

Schrijven is voor Mark Voortman als zuurstof; zonder kan hij niet.

Mijn god, wat een pretentieuze eerste zin. En het klopt ook niet, schrijven is voor Mark Voortman niet als zuurstof. Het is gewoon zijn werk.

Schrijven is voor Mark Voortman als werk; zonder kan hij niet. Nee, dat klinkt natuurlijk niet echt bezield. Mark Voortman schrijft, zowel beroepsmatig als bezield. Nee, dat slaat ook nergens op. Mark Voortman schrijft, laten we het daar op houden. Zucht, dit is lastiger dan hij dacht.

Waarom praat hij eigenlijk over zichzelf in de derde persoon? Aan wie vraag ik dit eigenlijk? Hallo?

Ik denk dat ik vooral tegen mezelf praat hier. Is ook niet erg, want bloggen doe je niet om gelezen te worden, maar om te schrijven, zeg ik altijd. Nee, dat zeg ik eigenlijk nooit. Ik las dat een keer in een tweetje van iemand. Iemand wiens naam ik nog wel weet maar hier niet ga noemen, niet omdat dat geheim is of zoiets, maar omdat diegene als hij dit leest weet dat ik uit zijn tweets citeer en dan komt hij weer bij me zo van ‘hé, ik zag dat je uit een van mijn tweets citeerde’ en dan voelt hij zich weer belangrijk en zo en daar heb ik nu even geen zin in.

Ik blog dus. Ik blog dus ik ben. Ik ben dus ik blog. Ik blog wat ik ben, ik ben wat ik blog. Wat je blogt ben je zelf. Met je kop door de helft. Etc.. Moeten daar eigenlijk wel twee puntjes achter? Een omdat het een afkorting is (etcetera, red.), een om aan te geven dat de zin is afgelopen, was mijn gedachte erachter. Maar misschien moet het ook wel één puntje zijn. Neemt u mij in dat geval niet kwalijk.

Heb je wel eens dat je een opmerking maakt tegen iemand, diegene je vervolgens een tijdje met licht samengeknepen ogen aankijkt en dan aan een verhaal begint dat totaal ergens anders over gaat maar dat dan een diepere en symbolische betekenis moet hebben die weer op jou van toepassing is, maar dat jij het niet snapt en vraagt wat diegene zijn punt is en dat diegene dan ‘goedemiddag’ zegt en weggaat en jij in verwarring achterblijft? Ik niet. Maar dat lijkt me wel een keer mooi. Goedemiddag.