[DNP] Facebook vind ik niet leuk

De beslissing om je Facebook-account te verwijderen neem je niet zomaar. Daar dien je goed over na te denken, je moet alle voors en tegens zorgvuldig afgewogen hebben. Vandaar dat je veertien dagen bedenktijd krijgt voordat de verwijdering definitief is. Log je in die twee weken een keer in is je account weer actief.

Facebook. Lang wist ik me ervan te weerhouden, maar op een bepaald moment zwichtte ik toch voor de sociale druk. Ik wilde er ook bij horen. Mijn relatie met Facebook, die uiteindelijk ongeveer een jaar geduurd heeft, is van begin af aan moeizaam geweest. Een profielfoto had ik nog wel, maar verder voelde ik weinig behoefte om gezellige foto’s uit mijn dagelijks leven te delen met de mensen die ik had geaccepteerd als vriend. Dat had als gevolg dat de enige foto’s op mijn profiel zogeheten tags waren, waarop ik scheel kijkend een glas bier wegtikte met mijn broek op mijn enkels. Dat dat een probleem was kwam ik achter toen ik een nieuwe vriendin kreeg. “Je moet even wat leuke foto’s uploaden anders denkt iedereen dat mijn nieuwe vriend een mongool is.”

 
 • Vlad Dracuul

  Alsof ik dit zelf geschreven heb…ik zit helaas nog in de 2 weken ‘bedenktijd’…maar die ga ik wel overleven! Ben volledig KLAAR met facebook!

 • Thanks… En hou vol!

  • johan

   leuk geschreven

 • wilma terwisscha

  Gisteren heb ik mijn facebook verwijderd.Om dezelfde redenen.Het was een verplichting geworden.Het lijken en reageren.Ik was er helemaal klaar mee.Ik heb mijn leven weer terug.

  • Moedige stap Wilma, nu de twee weken nog even doorkomen hè ;)

   • wilma terwisscha

    Het is gelukt!eindelijk weer anoniem.heel mooi stukje tekst.mark voortman!facebook voegt niets toe aan je leven

 • Pingback: Camarilla: Facebook, maar dan wel leuk()