Camarilla: Facebook, maar dan wel leuk

Ik heb geen Facebook. Wel een tijdje gehad, maar bepaalde aspecten ervan spraken mij niet aan. Ik vond het een neppe populariteitswedstrijd. Gebeurtenissen delen met echte vrienden, makkelijk contact houden met mensen die je niet vaak kan zien; dat vind ik wel leuk, maar een alternatief was er niet echt.

Tot nu. Een aantal mensen met dezelfde bezwaren tegen Facebook als ik, hebben Camarilla gemaakt. Een app die het beste van Facebook en WhatsApp combineert en de nadelen elimineert. Het werkt als volgt: je download de app, meldt je aan en kunt vervolgens maximaal vijftien vrienden toevoegen. Je vrienden kunnen reageren op je updates, maar alleen jij krijgt die reacties te zien. Het idee van de makers van Camarilla: je deelt je echte leven met een klein, besloten (privé)netwerk van mensen die je happy maken.

De app is alleen nog voor iOS, Android volgt volgens de makers van Camarilla snel. Heb de app gedownload en me aangemeld. Nu m’n vrienden nog, anders is de lol er natuurlijk snel van af.