100% Drenthe

Je kent ze vast wel, die 100%-reisgidsen. Na onder andere 100% Londen, Parijs en Milaan is er nu een… 100% Drenthe! Jawel, een reisgids over mijn provincie. Die was er nog niet. En ik mocht ‘m schrijven!

Na 100% Groningen is het de tweede Nederlandse reisgids in de succesvolle 100%-reeks van uitgever mo’media. Ik schreef twee van de vier hoofdstukken. Een van de leukste klussen die ik tot nu toe mocht doen.

Drents gedeputeerde Henk Brink nam op het Hijkerveld het eerste exemplaar in ontvangst.
brink100procentdrenthe

Al met al ruim een jaar aan gewerkt. Door natuurgebieden wandelen, festivals bezoeken en veel in restaurants eten. Gaaf als je dan uiteindelijk met een gedrukt exemplaar in je handen staat en je naam achterin ziet staan!

100procentdr

Het idee achter de 100%-reeks is dat je als toerist behalve de highlights ook de wat minder bekende plekken leert kennen. Ik denk dat dat ook deze keer weer gelukt is, want zelfs ik werd als inwoner van Drenthe verrast door sommige adresjes. Alles behalve oubollig, dit gidsje!

100% Drenthe is vanaf heden te bestellen.